Czy znasz alkohol, który nie pozostawia kaca, Korea już go ma?

Otóż Kim Kim Dzong Un, koreański przywódca odwiedził laboratorium naukowców, w którym opracowano recepturę alkoholu, nie dającego efektu kaca "dzień po".

 Czy znasz alkohol, który nie pozostawia kaca, Korea już go ma?
Czy znasz alkohol, który nie pozostawia kaca, Korea już go ma?

Kaesong Koryo Insam– alkohol, który jest destylowany z wina ryżowego i korzenia żeń-szenia, mimo iż ma 43 procent nie powoduje kaca.

Koreańskie media twierdzą, że „brandy” jest wynikiem kilku lat pracy przez państwowych specjalistów ds żywności.

Naukowcy Kima Dzong Una podobno są w stanie destylować alkohol za pomocą ryżu zamiast cukru w ​​trakcie fermentacji. Koryo alkoholowy, którego składnikiem jest sześcioletni żeń-szeń, znany jako eliksir życia, przynoszący efekty w lecznictwie.

Dbałość o kaca w Korei Północnej jest swego rodzaju hipokryzją, bo wiele podstawowych potrzeb społecznych jest niezapewnionych.
Sceptycy twierdzą, że nie ma alkoholu z procentami, szczególnie spożytego w większej ilości, który nie wywołuje kaca.