
Składniki:
- 500 g wołowego mięsa z udźca
- 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
- 8 plastrów wędzonego boczku
- 4 bułki do hamburgerów
- 10 pieczarek
- 1 biała cebula
- 2 garści rukoli
- 4 jajka
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki oleju
- 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
- 1 szczypta soli do smaku
Sposób przygotowania:
- Usuń błony z mięsa oraz pokrój je na mniejsze części, a następnie zmiel w maszynce.
- Wsyp Przyprawę do grilla Knorr i zrób mięsną masę. Uformuj z niej cztery burgery zbliżonej wielkości.
- Pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Wszystko podsmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
- Połóż burgery na gorącym ruszcie i smaż je z każdej strony przez około 10 minut. Na grillu podsmaż również plastry boczku. Poprzekrawaj bułki na pół i też je lekko opiecz. Gotowe pieczywo posmaruj od wewnętrznej strony majonezem.
- W trakcie przygotowywania burgerów rozgrzej olej na patelni i usmaż cztery jaja sadzone.
- Gotowe mięso połóż na bułkach z majonezem i rukolą. Do całości dodaj boczek, pieczarki i sadzone jajka. Przykryj kanapkę górną częścią bułki.