Na organizację udanej domówki składa się dobrane towarzystwo, taneczna muzyka i smaczne jedzenie. Dzięki przygotowanym przez nas przepisom łatwo i szybko można przyrządzić przekąski na imprezę karnawałową.
Składniki:
- krewetki tygrysie surowe 300g
- sok z cytryny 1 łyżeczka
- czosnek 2 ząbki
- sól, pieprz czarny do smaku
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
Krewetki obrać z pancerza pozostawiając ogonek i jeden pierścień. Włożyć do miseczki, dodać sok z cytryny, wyciśnięty przez praskę czosnek, pozostałe przyprawy i dokładnie wymieszać.
Odstawić na ok. 1 godzinę.
Opanierować w mące, jajku, bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor w rozgrzanym
głębokim oleju. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem Tikkka Masala „Tarsmak”