Krem z kurek z grzankami w kształcie serc
Składniki:
8 kromek z chleba kanapkowo – tostowego Dan Cake,
400 gram kurek,
2 pietruszki,
2 marchewki,
seler,
por,
ząbek czosnku,
średniej wielkości cebula,
0,5l bulionu drobiowego,
sól, pieprz,
masło,
ulubione zioła,
natka pietruszki
Przygotowanie:
Wcześniej przygotowujemy bulion. Kurki oczyszczamy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę podsmażamy na maśle. Gotowe grzyby dodajemy do bulionu. Następnie kroimy warzywa, podsmażamy chwilę i stopniowo dodajemy do wywaru. Całość gotujemy około 20/25 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie podpiekamy grzanki np. w piekarniku i wycinamy z nich serca. Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy według uznania. Podsmażamy resztę kurek. Gotowy krem przelewamy do miseczek, dekorujemy grzybami oraz świeżą natką pietruszki.