Roślinny nabiał. Olga Smile

Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni.

Roślinny nabiał. Olga Smile

„Roślinny nabiał” w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. feta z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietana z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergie, hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę

W książce znajdziesz również:

  • ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery
  • wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu
  • sposoby na estetyczne podanie dań
  • wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania
  • informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów

Premiera już 27 maja!