Święta Bożego Narodzenia bez śledzia to święta bez smaku! Będą jeszcze pyszniejsze, gdy zdecydujesz się na skorzystanie z tych przepysznych przepisów, które przyjemnie zaskoczą Twoich wigilijnych gości!
Składniki:
- Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim SEKO 550 g
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki białego octu winnego
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- masło
- 2 łyżki prażonych orzechów
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzewamy masło.
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do cebuli dodajemy ocet, cukier, podgrzewamy do czasu, aż nadmiar płynu wyparuje.
- Całość blendujemy do uzyskania gęstej marmolady, doprawiamy solą do smaku. Na talerzach rozkładamy po sporej łyżce marmolady, na której układamy zwinięte filety śledziowe.
- Całość posypujemy prażonymi orzechami.