Składniki:
- 100 g wędzonego łososia
- 125 g mąki gryczanej
- 250 ml wody
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr
- 1 łyżka miodu
- 0,5 łyżeczki musztardy
- 100 g rukwi wodnej
Sposób przygotowania:
- Połącz wodę z mąką gryczaną. Następnie dodaj do masy szczyptę soli i jajko. Starannie wymieszaj wszystkie składniki, podobnie jak na ciasto naleśnikowe. Odstaw je na godzinę do lodówki.
- Z przygotowanego ciasta usmaż cienkie naleśniki.
- Odcedź czerwoną fasolę z puszki i wrzuć ją do kielicha blendera. Wsyp zawartość opakowania Sosu sałatkowego Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr, dodaj musztardę i miód. Całość zmiksuj na pastę.
- Naleśniki posmaruj przyrządzoną pastą. Na wierzch połóż łososia oraz kilka listków rukwi wodnej.
- Ciasto z farszem zwiń starannie w rulon, a następnie pokrój w grubsze plastry i poprzebijaj wykałaczką.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4
Smacznego!