RÓŻNOŚCI KULINARNE

Kuchnia, od kilku lat przeżywa odrodzenie. Programy kulinarne, podróże koneserów i kucharzy otwierają nam oczy na nowinki w kuchni. Naukowcy bezustannie odkrywają nowe właściwości dobrze znanych nam produktów, a nowinki technologiczne dotyczące coraz sprytniejszych narzędzi kuchennych przyprawiają o zawrót głowy. Tradycyjne przepisy wraz z przysłowiowymi „garami” odchodzą do lamusa. Dziś mamy kosmiczne technologie, które sprawiają, że ze zwykłych dań wyciągamy niezwykłe smaki. Kuchnia i nauka stały się pyszną jednością!

Jak powinien wyglądać jesienno-zimowy jadłospis?

0
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – to twierdzenie, z którym każdy w życiu wielokrotnie się zetknął. To co zjemy rano w dużej mierze przekłada się na nasze siły w ciągu całego dnia. W przypadku...

Przepis na tofu w sosie sojowym

0
Doskonale smakuje przyprawione sosem sojowym Kikkoman. Z czym je łączyć? Jak je przygotować, by było smaczne? Specyfika tofu Zanim przejdziemy do propozycji przygotowania tofu, warto dowiedzieć się, dlaczego tak naprawdę powinno zagościć na naszych stołach. Ten...

Ciekawe tematy

Uroda

Zadbaj o swoje dłonie – to one starzeją się najszybciej

1
Codzienny kontakt z detergentami, zimne powietrze, alergie, nieodpowiednia dieta czy nawet zwykłe prace biurowe niekorzystnie wpływają na stan naszych dłoni. Warto o nie zadbać,...

Polecane