RÓŻNOŚCI KULINARNE

Kuchnia, od kilku lat przeżywa odrodzenie. Programy kulinarne, podróże koneserów i kucharzy otwierają nam oczy na nowinki w kuchni. Naukowcy bezustannie odkrywają nowe właściwości dobrze znanych nam produktów, a nowinki technologiczne dotyczące coraz sprytniejszych narzędzi kuchennych przyprawiają o zawrót głowy. Tradycyjne przepisy wraz z przysłowiowymi „garami” odchodzą do lamusa. Dziś mamy kosmiczne technologie, które sprawiają, że ze zwykłych dań wyciągamy niezwykłe smaki. Kuchnia i nauka stały się pyszną jednością!

Jak powinien wyglądać jesienno-zimowy jadłospis?

0
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – to twierdzenie, z którym każdy w życiu wielokrotnie się zetknął. To co zjemy rano w dużej mierze przekłada się na nasze siły w ciągu całego dnia. W przypadku...

Przepis na tofu w sosie sojowym

0
Doskonale smakuje przyprawione sosem sojowym Kikkoman. Z czym je łączyć? Jak je przygotować, by było smaczne? Specyfika tofu Zanim przejdziemy do propozycji przygotowania tofu, warto dowiedzieć się, dlaczego tak naprawdę powinno zagościć na naszych stołach. Ten...

Ciekawe tematy

Uroda

Maseczki na twarz- jakie wybrać?

0
Elementów, które powinny warunkować wybór jest bardzo wiele. Jak więc szybko przekonać się co będzie dla nas najlepsze? Maski na twarz – zestaw na próbę Idealnym...

Polecane