Lara Gessler otworzyła kolejny biznes

Córka Magdy Gessler zainwestowała w kolejne kulinarne przedsięwzięcie. Jaka jest idea Pracowni Kulinarnej?

Lara Gessler otworzyła kolejny biznes. Foto Instagram @lara_gessler

Lara Gessler pomimo ciąży, nie zamierza rezygnować z aktywności zawodowej i właśnie otworzyła kolejny biznes – z trzymiesięcznym opóźnieniem spowodowanym pandemią. Nowo otwarta Pracownia Kulinarna ma być miejscem dla kucharzy amatorów oraz profesjonalistów,a także blogerów kulinarnych, którzy chcieliby popracować w profesjonalnej, w pełni wyposażonej kuchni. Dodatkowo Pracownia ma być przestrzenią do przekazywania wiedzy kulinarnej. Właścicielka zapowiedziała, że w lokalu będą organizowane warsztaty dla dorosłych i dzieci, które będą odbywać się semestralnie. Dzięki temu nawet najmłodsi będą mogli rozwijać swoją pasję do gotowania w formie zajęć pozaszkolnych. W obszernym poście na Instagramie Lara podsumowała ideę stojącą za Pracownią Kulinarną słowami:

Wierzę, że im więcej osób zajmuje się gotowaniem, tym więcej dzieli się wiedzą, którą ma. A o to właśnie chodzi! Żebyśmy jedli i żyli świadomie – w szczęściu i zdrowiu!

 

 

Wyświetl ten post na Instagramie.

 

Kochani, bardzo dziekuje za dzisiejszy dzień! Pomimo 3 miesięcznego poślizgu (Co-VID), udało nam się dziś otworzyć moją Pracownię Kulinarną @pracownialary ‍ Dążę do tego, żeby wiedza kulinarna była powszechna, i żebyśmy byli z nią za pan brat od najmłodszych lat. Dlatego będziemy robić warsztaty nie tylko dla dorosłych, ale również dla dzieci Planujemy cotygodniowe zajęcia semestralne jako aktywność pozaszkolna Wiele dzieci interesuje się jedzeniem od bardzo wczesnego wieku, nie mniej niż basenem czy muzyką. Poza tym chcę, by to miejsce było otwarte dla kucharzy, blogerów kulinarnych – wszystkich, którzy mają ochotę popracować w profesjonalnych warunkach gastronomicznych. Sama wiem, jak często w domu brakuje miejsca – na blacie, w lodówkach – i marzeniem jest spędzić cały dzień w porządnej kuchni, a na koniec zaprosić znajomych, by z nami to jedzenie celebrowali Wszystkie dni „pozaeventowe” będą przeznaczone właśnie na takie cele. Wierzę, że im więcej osób zajmuje się gotowaniem, tym więcej dzieli się wiedzą, którą ma. A o to właśnie chodzi! Żebyśmy jedli i żyli świadomie – w szczęściu i zdrowiu! ♥️ Bardzo dziękuję wszystkim, którzy pomogli mi w realizacji marzenia o Pracowni – Agacie Jedynak @agatakate_ , która jest moją partnerką w tym biznesie i podziela moje wizje – Ewie Skolarus @ewaskolarus mojemu aniołowi stróżowi i najlepszej na świecie menedżerce, bez której nic by się nie wydarzyło – naszym partnerom @tefalpl @hellohomla @wielun.mojulubiony @wegesiostryseryweganskie @fruteinapoland @baziolka – a na koniec, temu na którym to wszystko się dla mnie kończy i zaczyna @piotr.szelag ♥️ ✨Niech się dzieje!✨ Dziekuje za użyczenie zdjęcia @oczy.mag @annapabijanczyk i za terapeutyczny makeup @dominikarenes_makeupartist #pracowniakulinarnalarygessler #pracownia #pracowniakulinarna #studio #studiokulinarne #warsztaty

Post udostępniony przez Lara Gessler (@lara_gessler)