Gorąc, żar i płomienie ognia tańczące wokół zwęglonych kawałków drewna, to elementy, które bez trudu przywołują na myśl pamiętne spotkania przy grillu.
Składniki:
- 4 steki z polędwicy wołowej
- 5 łyżek sosu Hellmann’s CHILLI
- 2 łyżki Przyprawy do mięs Knorr
- 2 łyżki czarnych oliwek
- 2 łyżki zielonych oliwek
- 2 papryczki chipotle
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Umyj przygotowane steki i osusz je papierowym ręcznikiem. Następnie rozbij – przy użyciu folii spożywczej – tłuczkiem na cieńsze płaty. Przygotowane mięso nasmaruj Przyprawą do mięs Knorr, która doskonale doprawi gotowe danie.
- Przy pomocy blendera zmiksuj czosnek, papryczki, kolendrę, oliwki oraz sos.
- Gotową pastą nasmaruj steki i zwiń je w roladki jednakowej wielkości. Możesz wykorzystać metalowe szpikulce do szaszłyków, wkładając je do każdej roladki.
- Gotowe roladki nasmaruj oliwą i połóż na rozgrzanego grilla. Przez około 10 do 15 minut obracaj mięso co chwilę. Podawaj z grzankami i sałatą.