Moda na własnoręcznie wypiekany chleb zawitała do nas już kilka lat temu, początkowo lansowana jedynie przez wprawionych kucharzy, teraz może pojawić sięw każdym domu. Książka Tomasza Dekera pokazuje, że domowy wypiek chleba nie wymaga specjalistycznego sprzętu, czy kwalifikacji, a najlepiej przyrządzać go w gronie rodziny. Zaskocz więc swoich bliskich smakiem domowych wypieków zarówno tradycyjnych jak chleb pszenno-żytni, rogale z makiem czy kajzerki,jak i mniej znanych jak chociażby chleb piwny, bułki jogurtowe lub chleb z orzechami laskowymi, figami, rozmarynem i koprem włoskim.Amatorzy słodyczy także znajdą tu coś dlasiebie, m.in. strudel drożdżowy z żurawiną i pyszne jagodzianki.
TOMASZ DEKER -Cukiernik z tytułem Mistrza Świata, doradcaw zakresie cukiernictwa i gastronomii,wykładowcaw akademiach kulinarnych, szkoleniowiecw najlepszych restauracjach i zakładach cukierniczych. Pod szyldem Deker Patissier & Chocolatieroferuje najwyższą jakość wyrobów cukierniczych, smakowo i wizualnie nawiązujących do francuskiej szkoły kulinarnej.