Idealnie do dań na bazie sosów pomidorowych sprawdzi się makaron orkiszowy, który dodatkowo jest korzystny dla naszego zdrowia: wspomaga układ odpornościowy, jest bogaty w białko i błonnik. Dodając do niego pomidory, pieczarki, cebulę, kapary i ser mozzarella uzyskamy prawdziwie włoskie połączenie:
Składniki:
- 200 g makaronu orkiszowego
- 200 g piersi z kurczaka
- opakowanie Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese
- opakowanie pomidorów pelatti z puszki
- średnia cebula
- 150 g pieczarek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g rukoli
- opakowanie mini kulek mozzarelli
- łyżka kaparów
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.
- Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż cebulkę pokrojoną w kostkę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz kurczaka pokrojonego w paseczki. Smaż chwilę. Następnie dodaj pomidorki z puszki i kapary.
- Całość dopraw do smaku Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese – nada on potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.
- Sos połącz z makaronem. Tuż przed podaniem dodaj opakowanie kulek mozzarelli oraz garść rukoli. Całość dokładnie wymieszaj.