Bakłażanowe roladki z tuńczykiem

Bakłażanowe roladki
Bakłażanowe roladki

Składniki na 4 roladki:

⦁    1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
⦁    4 podłużne plastry bakłażana
⦁    100 g sera ricotta
⦁    50 g szczypiorku
⦁    pęczek natki pietruszki
⦁    sól i pieprz do smaku
⦁    oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:

  1. Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej.
  2. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka.
  3. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Smacznego!