PRODUKTY

Przygotowując posiłki, kierujmy się właściwościami i jakością produktów. W wielu kuchniach zaczęły dominować produkty ekologiczne, produkowane zgodnie z naturą. Mimo mniejszej dostępności, produkty takie są zdrowsze i smaczniejsze, dlatego warto zainteresować się tą tematyką. W tym dziale będziemy pisać o różnych produktach - zarówno tych zdrowych, jak również tych mniej, aby zwiększać Waszą świadomość w kwestii prawidłowego, zdrowego i smacznego żywienia.

Kawa bez tajemnic – 10 tajemnic baristy

Bez względu na rodzaj wybranej mieszanki i recepturę serwowanego napoju, o bogatym smaku i aromacie kawy decyduje kilka prostych zasad.

Zapiekanka makaronowa z owocami

Posiłki nie powinny być też ciężkostrawne – ma być lekko oraz apetycznie.

Twoja Chwila Przyjemności. Poznajcie Goplana Break!

Goplana Break doskonale wpisuje się w trend slow life, stanowi idealnie dopełnienie chwili relaksu tylko dla siebie

Ryż brązowy smażony z warzywami

Ryż brązowy smażony z warzywami to doskonały pomysł na pożywny, wegetariański obiad, który nie tylko świetnie smakuje, ale też dostarcza wartościowych składników odżywczych.

Ciasto migdałowe z Majorki

Słodkie, delikatne ciasto to świetny dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty z przyjaciółmi. Wykorzystując do jego przygotowania migdały, możemy sprawić, że będzie to nie tylko pyszna, ale i zdrowa przekąska.

Poznaj kawę wszystkimi zmysłami

Wielu z nas rozpoczyna dzień od wypicia filiżanki kawy. Łyk napoju o goryczkowym smaku rano pobudza, w zimne dni rozgrzewa, a podczas spotkań z bliskimi dotrzymuje towarzystwa.

Duszona czarna soczewica z warzywami i serem Gouda

Ciągła pogoń za trendami kulinarnymi powoduje, że z coraz mniejszym sentymentem podchodzimy do naszego rodzimego dziedzictwa.

Sposób na zimowe chłody – rozgrzewające dodatki w aromatycznych kompozycjach

Okres jesienno-zimowy to prawdziwy sprawdzian dla każdego organizmu. Krótkie dni i niewielka ilość słońca wpływają negatywnie na nasz nastrój, a kapryśna pogoda i zmienne temperatury dodatkowo skutkować mogą infekcjami.

Kieszonki ze szpinakiem

Jakie potrawy przyrządzić żeby zaskoczyć gości? Nieoczywiste połączenia smakowe świetnie się tutaj sprawdzą.

Sałatka z parówkami, kukurydzą i rzodkiewką

Jakie potrawy przyrządzić na przyjęcie? Najlepiej, oryginalne w smaku i łatwe w przygotowaniu. Sprawdź nasze przepisy – niektóre składniki na pewno masz w lodówce!

Mini zapiekanki

Karnawał to idealny moment na spotkania towarzyskie i huczne przyjęcia. Aby zabawa była udana musisz zadbać o dobrą muzykę, efektowne dekoracje, ale i ciekawe menu. Jakie potrawy przyrządzić?

Karnawałowa sałatka taco w miseczce z tortilli

Czas karnawałowych zabaw trwa na dobre! Poza ciekawymi potrawami, warto zaskoczyć swoich gości także nietuzinkowym sposobem ich podania.

Zdrowy smak natury: wytrawna tarta z warzywami – super przepis

Oryginalny, aromatyczny przepis na wytrawną tartę z niebanalnymi dodatkami to doskonały pomysł na przystawkę lub danie główne, które z pewnością zrobi wrażenie i zachwyci domowników oraz gości.

Bierz dobry przykład, czyli propozycja niskopurynowego jadłospisu

Jak wynika z badań 3/4 Polaków po 40. roku życia ma świadomość tego, że sposób odżywiania może wpłynąć na powstanie dny moczanowej.

Bułeczki żytnio-pszenne z nasionami

Świeże bułeczki z dodatkiem domowej konfitury to doskonały sposób na początek dnia.

Ceikawe tematy

Uroda

Przepisy

Szparagi zapiekane w cieście francuskim z szynką i serem

Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca:

Dom