Poznaj wyjątkowy smak nowości w lodziarnio-kawiarniach Grycan!
Wszystkie lody Grycan wytwarzane są rzemieślniczymi metodami z wykorzystaniem naturalnych składników najwyższej jakości – śmietanki kremówki, żółtek jaj, bakalii oraz owoców. Lody Różane przygotowywane są ze starannie wyselekcjonowanych płatków dzikiej róży, zbieranych ręcznie w...
Ten nawyk jest najważniejszy dla organizmu!
Woda bierze udział w niemal wszystkich życiowych funkcjach organizmu, takich jak transport składników odżywczych, usuwanie zbędnych produktów przemiany materii, regulowanie temperatury ciała, czy trawienie. U osób dorosłych stanowi ona ponad 60% wagi ciała. Zapotrzebowanie...
Jakiego kurczaka wybieram?
Zawsze jednak warto sprawdzić skąd pochodzi dany kurczak, bo to co jemy odbija się na naszym zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Lubię też mieć świadomość, że chów zwierząt jest wolny od cierpienia. To służy nam...
Kultowa Śliwka Nałęczowska w czekoladzie
Śliwkę Nałęczowską w czekoladzie zna chyba każdy! Ten kultowy polski specjał i jednocześnie flagowy produkt marki Solidarność ma szerokie grono wielbicieli w kraju i poza jego granicami. Znakiem rozpoznawczym Śliwki Nałęczowskiej w czekoladzie są:...
Joy&Me – pyszne słodkości o bogatym wnętrzu
Goplana zaskakuje bogatą w smaku nowością Joy&Me. Pralinowe smakołyki kuszą chrupiącym wafelkiem z puszystym kremem (waniliowym lub czekoladowym), kryjącym w sobie kroplę owocowego nadzienia. Słodkości oblane są czekoladą i udekorowane czekoladowymi paseczkami w soczystych...
Multifunkcjonalny jak… cukierek
„Słodycze impulsowe cieszą się coraz większym zainteresowaniem konsumentów. Obserwujemy to między innymi na podstawie stale dodatniej dynamiki sprzedaży dropsów Mieszko - Eukaliptus.
W ciągu minionego roku Eukaliptus odnotował wzrost sprzedaży aż o 11%, bo odpowiada...
Designerska forma i przyjemność z gotowania w Twojej kuchni
W kuchni jesz, pijesz poranną kawę, pomagasz dzieciom odrabiać lekcje i to właśnie tu kończy się prawie każda domówka ze znajomymi – dlatego Twoja kuchnia musi być idealna. Aby tak było i aby służyła...
Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE!
Suszone pomidory w paskach i kapary w oleju z ziołami OLE! to właściwie wszystkie potrzebne składniki Twojego obiadu Jeśli masz w domu makaron penne, możesz zabrać się za przygotowanie przepysznego dania. Jeśli aromatyczną zalewę...
Prawdy i mity na temat kaloryczności pizzy
Tak naprawdę pizza wcale nie musi być bombą kaloryczną, która szybko odbije się na wyglądzie sylwetki i doda nam kilka zbędnych kilogramów. Czy pizza może być zdrowa?
Pizza to jedno z najbardziej znanych włoskich dań....
Dlaczego warto jeść rośliny strączkowe?
Nasiona roślin strączkowych mają szereg walorów odżywczych – są m.in. doskonałym źródłem błonnika i wysokowartościowego białka. Błonnik to składnik, który utrzymuje poczucie sytości, zapobiega zaparciom, stabilizuje poziom cukru i pomaga obniżyć stężenie cholesterolu we...
Bezglutenowe wędliny w Twojej diecie
Jak ustalić codzienne menu bez glutenu, aby było zarówno zdrowo, jak i smacznie?Gluten to szczególny rodzaj białka, który jak się okazuje jest często nietolerowany przez niektóre organizmy ludzkie. Wybierając produkty spożywcze odpowiednie dla osób,...
Poznaj kawiarniane trendy!
Już co drugi Polak odwiedza kawiarnię przynajmniej raz w miesiącu, a wielu z nas robi to nawet częściej. Pomimo, iż - jak pokazują dane zebrane przez Euromonitor Internat1ional - na kawę wypijaną w domu wciąż...
Specjalista radzi: Najlepsze tłuszcze do smażenia, smarowania i pieczenia
Zastanawiasz się jakie tłuszcze wybierać do codziennego użytku w kuchni? W pismach i internecie krąży mnóstwo porad i opinii dotyczących tego na czym smażyć i piec oraz czym najlepiej smarować kanapki. Ale co na...
Czy istnieją dobre i złe cukry?
Zdaniem Prof. Freda Brounsa z katedry Zdrowia, Medycy i Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu w Maastricht oraz przewodniczącego programu „Health Food Innovation", taka definicja nie ma odpowiedniego naukowego uzasadnienia i może prowadzić do błędnych interpretacji oraz...
Jakie paluszki wybierają Polacy?
Grube jolki, z solą morską i orzechami, a może orkiszowe – co uwielbiają Polacy?Miłośnicy tradycji
Wielbicielom paluszków z tradycyjną recepturą do gustu przypadną te z ziołami, cebulą lub makiem, ponadczasowe Jolki oraz paluszki firmowe –...