KSIĄŻKI KULINARNE

Od lat pamiętamy zapiski naszych mam z przepisami. Poza własnymi notatkami możemy wybrać ciekawe wydania książkowe z każdymi potrawami z różnych stron świata. Dzisiejsze książki kucharskie, to już swego rodzaju poradniki, opatrzone artystycznymi zdjęciami pysznych potraw, które bez problemu przygotujecie w zaciszu własnej kuchni.

Jedz inaczej. Leanne Cooper

Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie, zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?

Letni sprzymierzeniec? Aloes!

Łagodzi podrażnienia, cudownie koi oparzenia słoneczne i intensywnie nawilża przesuszoną słońcem skórę. Aloes to składnik, którego szukałaś w letniej pielęgnacji!

Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu

Zaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym kolorze i kuszącym zapachu nie tylko wspaniale smakuje, ale także bardzo efektownie i oryginalnie prezentuje się na talerzu.