Zupa porowo-soczewicowa

Ciepły posiłek to ważny element żywieniowy. Obiady powinny być smaczne i zdrowe. Taka jest nasza zupa porowo-soczewicowa!

Zupa porowo-soczewicowa

Składniki:

  • por – 1 sztuka
  • Bulion cielęcy Knorr – 1 sztuka
  • ziemniaki – 5 sztuk
  • czerwona soczewica – 100 gramów
  • jogurt naturalny – 60 mililitrów
  • sok z cytryny
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • papryka mielona – 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki i pora obierz i pokrój w plasterki.
2. Pora podsmaż na oleju, a następnie razem z ziemniakami zalej 1 litrem wody.
3. Dodaj kostkę Knorr i gotuj.
4. Gdy ziemniaki będą już podgotowane, dorzuć soczewicę i gotuj dalej, aż będą miękkie. Na koniec dodaj jogurt. Zupę porowo – soczewicową przypraw pieprzem i mieloną papryką oraz odrobiną soku z cytryny.

Wpis znaleziono dzięki:

- Soczewica

- Zupa porowa

- Witaminy