Wiosenna kanapka – smak zawarty w prostocie
Kanapka to zdecydowanie pozycja wszech czasów, czasem wydaje się być zbyt pospolita. Jednak czasem odpowiednie zestawienie składników na pieczywie, może skutkować całkiem nowym doznaniem smakowym. Z tego powodu, przedstawiamy wam przepis, w którym wykorzystamy...
Jajka faszerowane jak jeże
Tutaj przepis na proste i szybkie w przygotowaniu jajka - jeże:
Składniki: 4 jajka
1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Knorr
pół pęczka szczypiorku
1 papryka czerwona
1 łyżka majonezuSposób przygotowania:...
Jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
Jajka faszerowane w skorupkach z awokado to dobra propozycja na świąteczny stół.
Składniki:8-10 jajek
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i
bazylią Well Well
1 awokado
sok z 1/2 cytryny
pęczek...
Kremowe kanapki, czyli Hellmann’s inspiruje!
Na śniadanie, przekąskę, szybki lunch do pracy czy kolację – aż 97% Polaków nie wyobraża sobie dnia bez kanapek . Jednak wiele osób mierzy się z monotonią tego codziennego posiłku, poszukując nowych pomysłów...
Żurek borowikowy
Borowik szlachetny, inaczej nazywany prawdziwkiem, to prawdziwy bohater kuchni. Rewelacyjnie pasuje do klasycznych potraw, wzbogacając ich smak w sposób unikalny. Nienaganna prezencja, głęboki grzybowy aromat oraz rozpieszczający nasze podniebienia posmak sprawiają, że znalezienie borowika...
Zupa minestrone
Ulubiona zupa chorwackiego pomocnika, który na co dzień gra w hiszpańskim klubie FC Barcelona to źródło witamin i mikroelementów oraz idealny zamiennik dla niezdrowych przekąsek.
Składniki:50 ml oliwy z oliwek
80 g posiekanej czerwonej...
Wiosenna sałatka z rzodkiewką
Wiosenna sałatka z rzodkiewką jest zazwyczaj lubiana przez całą rodzinę. Jednak do tej sałatki najlepiej użyć białego pieprzu. Cechuje go subtelny i delikatny smak, dlatego bardziej pasuje do lekkich sałatek. Biały jest otrzymywany poprzez...
Zupa krem z ciecierzycy
Ta z ciecierzycy nie tylko na długo zaspokoi głód, ale również dostarczy naszemu organizmowi białka, wapnia, żelaza a także witaminy C.
Składniki: 2 puszki ciecierzycy marki Sandra
Ziemniak
Cebula
3 marchewki
Masło klarowane...
Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem
Makaron cannelloni ze szpinakiem, czosnkiem i śmietankowym kremowym serem to doskonała propozycja dania w południowym stylu. Coraz częściej sięgamy po kulinarne inspiracje z całego świata. Nie grozi nam nuda, ponieważ w kuchni wciąż odkrywamy...
Chłopska patelnia – doskonały przepis na szybki obiad
Wzbogacając smak dyni dodatkiem grzybów, cebuli i odrobiny pomidorów uzyskamy iście jesienną propozycję, a w dodatku w postaci, szybkiego i prostego dania jednogarnkowego.
Składniki:2 puszki czerwonej fasoli Happy Frucht
600 g dyni hokkaido
300...
Tortille z mąki gryczanej
Składniki:100 g wędzonego łososia
125 g mąki gryczanej
250 ml wody
1 szczypta soli
1 jajko
1 puszka czerwonej fasoli
1 opakowanie Sosu sałatkowego Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr
1 łyżka miodu
0,5...
Sałatka z makaronem pióra i mozarellą
Składniki na 4 porcje:Makaron Lubella Pełne Ziarno pióra (400g)
Pomidorki koktajlowe (300g)
Mozarella w małych kuleczkach (200g)
Bazylia (1 pęczek)
Oliwki czarne (50g)
Oliwa z oliwek
Kminek (2 łyżeczki)
Sól, pieprzSposób przygotowania:Pomidorki...
Ryż z żółtym jackfruitem i kremem kokosowym
Ryż z żółtym jackfruitem i kremem kokosowym to pyszna i sycąca potrawa, która łączy w sobie smakowite owoce tropikalne z kremowym mleczkiem kokosowym. Przygotowanie tej potrawy nie jest trudne, a efekt końcowy z pewnością...
Zapiekanka z batatów
Tam, skąd pochodzą, czyli w Ameryce, często pojawiają się na stole. Bataty mają złoto-pomarańczowy kolor i podłużny kształt.Ze względu na podobieństwo między batatami a ziemniakami, bataty łatwo jest łączyć z innymi składnikami potraw i...
Żurek z ziemniaków z serem kozim
Poszukiwanie nowych przepisów i smaków otwiera możliwości, które do tej pory nawet nie przyszłyby do głowy. Niektórzy obawiają się konfrontacji z rodziną i zwyczajami przekazywanymi z pokolenia na pokolenia. Zwłaszcza, gdy mowa o polskiej kuchni, w której mięsa...