Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw

delikatny losos z rusztu

Łosoś na dobre zadomowił się na naszych stołach. Najlepiej smakuje grillowany z rusztu. Znasz ten przepis?

Składniki na 2 porcje:

– 1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
– 2 filety z łososia
–  1 mała cukinia
– 1 mały bakłażan
– 1 żółta papryka
– 1 czerwona papryka
– 1 cytryna
– 100 ml oliwy z oliwek
–  gałązki tymianku
– sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę.
Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.