Rogaliki w cieście francuskim ze szparagami

Jesteście ciekawi, jak przygotować śniadanie ze szparagami w roli głównej? Sprawdźcie poniższy przepis.

Rogaliki w cieście francuskim ze szparagami

Składniki:

  • pęk zielonych szparagów
  • kilka plastrów sera żółtego
  • polędwica wędzona
  • sól
  • zielone pesto
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie tniemy na równe kwadraty.
  2. Na każdym układamy plasterek polędwicy wędzonej, smarujemy pesto i przykrywamy żółtym serem.
  3. Na środku kładziemy pokrojone w mniejsze części szparagi (ilość wedle uznania) i zawijamy różki ciasta tworząc rogaliki.
  4. Piekarnik rozgrzewamy do 250°C, a rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Rożki smarujemy jajkiem, posypujemy solą i pieczemy przez około 20 minut.

Wpis znaleziono dzięki:

- Przepis

- Rogaliki w cieście francuskim

- Śniadanie ze szparagami