Nowe dania gotowe od JemyJemy już dostępne!
Wystarczy kilka minut, by cieszyć się aromatycznym Chili con carne, klasycznym Gulaszem mięsnym, pikantnym Kurczakiem curry czy dobrze znanym Strogonowem. Każda porcja (360 g) to starannie skomponowane danie z wysokiej jakości mięsa i warzyw...
Bezglutenowe musli na 5 sposobów
Musli kojarzy nam się przede wszystkim ze śniadaniem. Nie bez powodu – jest ogólnodostępne, szybkie w przygotowaniu i sycące. Wiele osób traktuje je jako pełnowartościowy pierwszy posiłek.
Czym jest musli?
Musli to pełnowartościowa mieszanka płatków zbożowych...
Wielkanocne śniadanie z jajkiem, grzybami i… kawą!
Składniki:4 espresso (np. z kawy Lavazza Crema e Gusto lub Lavazza Qualità Rossa)
300g opieniek miodowych (wcześniej ugotowanych) – można je zastąpić zblanszowanymi boczniakami
300g pieczarek
300g kurek
2 cebulki szalotki
1600g liści szpinaku
...
Biała kiełbasa w koszulce
Biała kiełbasa na Święta Wielkanocne to rzecz konieczna. W niektórych regionach Polski jest niewyobrażalne, aby nie pojawiła się na stole z chrzanem i buraczkami!
Składniki:10 szt. kiełbasy białej z Pamso (uparzonej)
2 kg...
Wielkanocne jajo w nowej odsłonie!
Może warto w te święta, zamiast tradycyjnych jaj z majonezem, chrzanem czy w tatarskim sosie, urozmaicić nieco menu? Podpowiadamy, jak podczas tegorocznego śniadania wielkanocnego zaskoczyć najbliższych jajkiem w zupełnie nowej odsłonie.
Na początku było jajko
Jajko...
Wielkanocna zupa chrzanowa
Czas przygotowania: 60 minutIlość porcji: 4
Składniki:2 surowe białe kiełbasy
4 jajka
15 g chrzanu
1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
100 ml kwaśnej śmietany
2 białe cebule
2 łyżki mąki
80 ml oleju
...
Przepis na wielkanocny mech
Wielkanocny mech to znane i lubiane ciasto z kremem mascarpone w świątecznej wersji. Przygotowując je najlepiej użyć świeżego szpinaku, który zapewni wyjątkową, intensywnie zieloną barwę.
Składniki na ciasto:200 g Szpinaku młodego marki Eisberg
3...
Sałatka z wędzonym łososiem i ziemniakami
„Jeśli chcesz ją przygotować z ziemniaków ugotowanych w mundurkach, możesz pokusić się o pokrojenie ich ze skórką. Sałatka zyska dzięki temu na wyglądzie”- doradza Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.
Składniki: 200 g łososia wędzonego
...
Przekąska ze szpinakiem
Składniki:
• 150g szynki biebrzówki #JBB
• Ciasto francuskie
• 200g świeżego szpinaku
• 50 g sera fety
• 50g serka śmietankowego
• 2 jajka
• sól
• pieprz
• 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:Ciasto francuskie podziel na 6 równych kwadratów, ułóż na...
Sałatka z pomidorków koktajlowych
Sałatka z pomidorków koktajlowych sprawdza się zawsze i wszędzie. Świetnie wygląda, nie jest czasochłonna w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie. Równie dobrze pasuje do chrupiącej bagietki podczas lunchu w pracy, grillowanego lub smażonego łososia, który...
Krem z kalafiora z pesto ze szczypiorku
Krem z kalafiora z pesto ze szczypiorku to pyszna i zdrowa propozycja na obiad. Kalafior jest warzywem bogatym w witaminy i minerały, a jednocześnie niskokalorycznym, co czyni go idealnym składnikiem dla osób dbających o...
Sałatka rodem z Dalekiego Wschodu
Pierwszą propozycją, która idealnie sprawdzi się na wiosenny lunch, jest sałatka inspirowana smakami Azji. Kurczak marynowany w sosie sojowym z imbirem, podany z dzikim ryżem i czerwoną pomarańczą zachwyca swoimi kolorami, jednocześnie dostarczając organizmowi...
Kasza bulgur z bakłażanem
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość osób: 4
Składniki:1 cebula
3 łyżki oliwy z oliwek
200 g pieczarek
100 g sera feta
200 g pomidorków koktajlowych
1 pęczek natki pietruszki
1 bakłażan
200 g kaszy bulgur
100 ml śmietany...
Wielkanoc pełna Śliwki Nałęczowskiej
Tegoroczna Wielkanoc nabiera nowego, eleganckiego charakteru dzięki limitowanej edycji Art Collection 2025 od marki Solidarność. Colian po raz kolejny łączy wyrafinowany smak z artystycznym designem, prezentując puszki w kształcie pisanek, które skrywają wyśmienite praliny...
Przepis na wiosenne casserole z cukinią
W późniejszym okresie danie ewoluowało i współcześnie podstawą casserole wciąż jest przede wszystkim mięso lub ryba, a przygotowuje się je i podaje z grubo pokrojonymi warzywami, makaronem lub ryżem, i posypanym z wierzchu serem.Samo...