Przepis na pyszne róże karnawałowe
Jak karnawał, to karnawał! A w związku z tym trzeba trochę poszaleć. Czy urządzamy huczną (ale bezpieczną!) imprezę, małą posiadówkę, czy kameralny rodzinny wieczór, na tę specjalną okazję trzeba przymusowo przygotować wyjątkowe przekąski. A...
3 przekąski w 3 minuty!
Kiedy znajomi stoją już u drzwi, a w lodówce są tylko podstawowe produkty, przede wszystkim nie należy panikować! Przygotowanie kilku smacznych przekąsek z tego co mamy, jest umiejętnością bardzo prostą – wystarczy połączyć swoje...
Dania z tofu – przepisy i pomysły na vege obiad i przekąski
Jak wykorzystać tofu w kuchni – 5 sprawdzonych przepisów
Tofu to wywodzący się z Chin produkt sojowy, który choć z mlekiem nie ma nic wspólnego nazywany bywa twarogiem sojowy. Jest chętnie wykorzystywany przez wegetarian i...
Przekąski na spotkanie ze znajomymi – 5 przepisów!
Zamiast niezdrowych przekąsek, warto zaserwować coś, czym pozytywnie zaskoczymy swoich gości, a i nasz organizm będzie nam wdzięczny.
Włoska sałatka z orzechami
Przygotowanie takiego dania jest bardzo proste, a z pewnością zachwyci ono naszych gości...
Karnawałowa sałatka taco w miseczce z tortilli
Świetnie sprawdzi się tu sałatka taco w miseczce z tortilli! Jest nie tylko lekka i zdrowa, ale też bardzo efektownie się prezentuje.
Składniki:1 główka sałaty lodowej
3 średnie pomidory
1 średnia czerwona cebula
2...
Orientalne przekąski z tahiną idealne na karnawał
W karnawale świetnie sprawdzi się jako składnik przekąsek idealnych na przyjęcie. W sałatce, w towarzystwie kalafiora oraz bakłażana - oto trzy przepisy, które z pewnością zasmakują Waszym gościom.
Warzywna sałatka z tahiną
Składniki na 4 porcje:...
Zupa po seczuańsku
Zima to idealna okazja, by eksperymentować z wyrazistymi przyprawami. Nawet najlepsze produkty – mięsa, warzywa, grzyby, owoce – wymagają odpowiedniej oprawy. Warto korzystać z przypraw korzennych, które zachwycają głębokim smakiem i aromatem. W kuchniach...
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ser żółty najczęściej króluje na kanapkach, jednak w czasie karnawału warto wykorzystać ten ukochany przez wielu produkt do przygotowania pysznych przekąsek.
Składniki:200 g szynki parzonej
200 g świeżych pieczarek
2 łyżki oleju
200 g...
Tradycyjny wrap, czyli szybka przekąska z tortilli
Wrapy sprawdzą się zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimo. Czym je faszerować? Czym tylko chcesz! Połączenie mięsa i warzyw to najbardziej popularna opcja, jednak to do nas należy ostatnie słowo. Sięgajmy...
Śledź na marmoladzie cebulowej
Święta Bożego Narodzenia bez śledzia to święta bez smaku! Będą jeszcze pyszniejsze, gdy zdecydujesz się na skorzystanie z tych przepysznych przepisów, które przyjemnie zaskoczą Twoich wigilijnych gości!
Składniki:Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim...
Pysznie przywitaj Nowy Rok… czyli drinki z dodatkiem herbaty
Koktajle można przygotować w niekonwencjonalny sposób, np. na bazie herbaty i można je podać zarówno na zimno jak i na ciepło.
Miodowy rum na ciepło
Składniki:1 torebka herbaty Lemon Tea Ahmad Tea London
1 łyżeczka...
Żurawinowy tort na powitanie Nowego Roku
Jedyne o czym powinniśmy pamiętać jest to, aby tego dnia nie liczyć zbędnych kalorii, tylko cieszyć się chwilą. Taki wyjątkowy moment zdarza się raz do roku, warto zatem uczcić go w szczególny sposób. Połączenie...
Sylwestrowe sałatki makaronowe z granatem i kozim serem
Przygotowanie na przykład małych sałatek będzie świetnym rozwiązaniem zarówno na mniejsze, jak i większe przyjęcia. Piotr Ceranowicz poleca na tę okazję przepis z wykorzystaniem makaronu, słodkich ziemniaczków, kurczaka a także pleśniowego sera. Dzięki temu...
Wystrzałowe menu na sylwestra!
Niezależnie od tego, czy na imprezę wybieramy się do przyjaciół, czy też organizujemy ją u siebie – zanim wystrzelą korki od szampanów, na pewno będziemy przygotowywać pyszne przekąski.
Piramidki warzywne z chlebkiem
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość...
Pieczony schab ze śliwką w sosie majerankowym
Żeby schab nie wyszedł zbyt suchy, musimy pomyśleć o tym już podczas zakupów. Wówczas sprawdźmy, czy mięso jest pokryte chociaż cienką warstwą tłuszczyku, który zapewni daniu oczekiwany smak. Ponadto jeśli mięso pieczemy z kością,...