Grillowane kiełbaski z serem feta

Na grillu warto też przyrządzić potrawę z wykorzystaniem doskonale znanego, greckiego sera feta.

grilowane kielbaski z serem
Grillowane kiełbaski z serem feta

Ser ten, przygotowywany na bazie mleka owczego, czasami uzupełnionego o niewielką ilość mleka koziego, zaliczany jest do grupy serów miękkich. Ma charakterystyczny słonawy smak, który podkreślić może charakter naszego dania.

Składniki:

  •  kiełbasa na grilla – 8 sztuk
  •  Naturalna Przyprawa do mięs Knorr – 1 opakowanie
  •  ser feta – 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Przetnij kiełbaski wzdłuż w taki sposób, by utworzyła się kieszonka.
  2. Pokrój ser feta w dosyć długie prostokąty i włóż je do kieszonek. Zamiast sera feta możesz też użyć innego, np. mozarelli.
  3. Oprósz całość Naturalną Przyprawą do mięsa Knorr, która doskonale podkreśli smak dania, i grilluj dotąd, aż kiełbaski staną się rumiane.

 A co z twarożkiem?

Jeżeli nie mamy akurat pod ręką innych rodzajów sera, możemy sięgnąć również po zwyczajny biały ser, czyli twaróg, który sprawdzi się świetnie w połączeniu z grillowanymi pomidorami:

Wpis znaleziono dzięki:

- Kiełbaski z fetą

- Feta na grillu

- Kiełbaski z serem