
Składniki:
- 2 jajka
- polędwica wędzona z kurczaka
- pomidor
- ogórek
- sałata
- rukola
- szczypiorek
- masło
- pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania:
- W tej kanapce używamy prawie wszystkich dobroci wiosny i dostarczamy porządnej porcji witamin. Jej przygotwanie zaczynamy od ugotowania jajek na twardo – przez 8 minut od zagotowania wody.
- W czasie, gdy jajka się gotują myjemy sałatę, rukolę, szczypiorek, pomidora i ogórka. Pomidora i ogórka kroimy w plastry, a szczypiorek siekamy.
- Na jedną kanapkę przygotowujemy 3 kromki pieczywa i smarujemy je masłem.
- Układamy kolejno: sałatę i rukolę, ogórka, pomidora, polędwicę wędzoną z kurczaka , plastry jajka, które posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem i znów pieczywo.
- Analogicznie tworzymy drugie piętro kanapki. Oczywiście możemy także dowolnie aranżować kolejność użytych składników – według naszych preferencji.
- Doprawiamy do smaku.