PRODUKTY

Przygotowując posiłki, kierujmy się właściwościami i jakością produktów. W wielu kuchniach zaczęły dominować produkty ekologiczne, produkowane zgodnie z naturą. Mimo mniejszej dostępności, produkty takie są zdrowsze i smaczniejsze, dlatego warto zainteresować się tą tematyką. W tym dziale będziemy pisać o różnych produktach – zarówno tych zdrowych, jak również tych mniej, aby zwiększać Waszą świadomość w kwestii prawidłowego, zdrowego i smacznego żywienia.

Odrobina pikanterii w ostrych chrupkach

0
Crunlight to małe co nieco dla każdej kobiety, bez względu na to, czy akurat jest słodka i delikatna, zamyślona i niedostępna czy drapieżnie ostra. Przy ''anielskim'' nastroju warto sięgnąć po delikatne Słomki Ptysiowe Crunlight...

Najzdrowsze kasze – analizujemy 3 odmiany

0
3 rodzaje uniwersalnych kasz Kasze są zdrowe i stanowią źródło cennych witamin oraz składników odżywczych. Dlatego są tak polecane jako element zbilansowanej diety – u dzieci i u dorosłych. Jeżeli zastanawiasz się, jakie produkty powinny...

Ciasto na pizzę – praktyczne wskazówki i porady, jak idealnie je przygotować

0
Czy da się zrobić ciasto na pizzę smakujące tak, jak w znanych pizzeriach? A może w kwestii pizzy trzeba polegać tylko na profesjonalistach i zawsze zamawiać gotową? Domowa pizza – od czego zacząć? W czym tkwi...

3 przepisy z użyciem soli kuchennej

0
Zastosowanie jej w odpowiedniej ilości nadaje daniom bardziej wyrazisty smak, sprawiając, że stają się one dużo lepsze. Sól kuchenna cieszy się ogromną popularnością już od wielu lat, a jej niezwykłe właściwości wykorzystywane są w różnych...

Superfoods prosto z Polski! 10 propozycji, które warto uwzględnić w codziennej diecie.

0
Rosnąca w społeczeństwie świadomość dotycząca żywienia i zdrowego trybu życia zauważalnie wpływa na nasze codzienne nawyki.  Coraz częściej zwracamy uwagę na to, co trafia na  talerze, a składy wybieranych przez nas produktów przestają być...

Makaron zapiekany z chorizo na ostro

0
Makaron zapiekany z chorizo na ostro charakteryzuje go intensywny smak i aromat. Szef kuchni Knorr opowiada: "chorizo jest kiełbasą, którą produkuje się w różnych odmianach z mięsa wieprzowego. Wszystkie jednak łączy dodatek słodkiej -...

Prawdziwie polski rosół

0
Po pierwsze – mięso W polskiej kuchni dominują rosoły drobiowe, wołowe i mieszane. Z pewnością to właśnie do tych ostatnich należy zaliczyć tradycyjną, niedzielną zupę, którą pamięta się z obiadów u babci czy prababci. Jej...

Whisky dla kolekcjonera alkoholi – jaką wybrać?

0
O jakie rodzaje whisky warto uzupełnić swoją kolekcję alkoholi w domu? Oto whisky z WinnicyLidla.pl, które tym razem urzekły nas najbardziej. Alkohole mocne – rodzaje whisky Rodzajów whisky jest wiele, dlatego na początku należy usystematyzować wiedzę...

Pasieki Rodziny Sadowskich

0
Miłość do pszczół, szacunek dla natury oraz pasja i zaangażowanie sprawiły, że Pasieki Rodziny Sadowskich to nie tylko dom dla 50 milionów owadów, ale także niezwykła marka naturalnych produktów – miodów. Pozyskiwane w harmonii...

Teraz butelka cała w bąbelkach! Nowe opakowanie Piccolo

0
Od teraz wszyscy mogą cieszyć się nie tylko owocowym i przyjemnie musującym smakiem napoju, ale i butelką w całkowicie nowej, bąbelkowej odsłonie. Uwaga, jest też nowy smak – sprawdźcie zielone kiwi! Nowe bąbelkowe opakowanie Piccolo to...

Grecka bougatsa z kremem

0
Bougatsa, czyli delikatne ciasto, które Grecy potrafią jeść na śniadanie, szybki lunch i kolację. Uważa się, że deser ten pochodzi z miasta Serres, z regionu środkowej Macedonii, a dziś słyną z niego Saloniki. Spotkamy...

Chłodnik pomidorowo-fasolowy

0
Co zrobić, jednak kiedy za oknem wysoka temperatura, a nam brakuje ochoty na ciepły posiłek. Miłośników zup z pewnością zadowoli wersja podawana na zimno w postaci chłodnika pomidorowo-fasolowego. Składniki:  1 kg pomidorów 2 puszki fasoli...

Sycylijskie Arancini

0
Składniki: 2 saszetki ryżu parboiled (np. marki Britta)  1 cebula 600 ml bulionu lub wody 50 g masła 50 g tartego parmezanu 100 g sera mozzarella 2 roztrzepane jajka 100 g bułki tartej sól...

Naleśniki na wodzie z serkiem wiejskim, łososiem na parze, szpinakiem i pomidorem

0
Składniki na naleśniki (8 naleśników o średnicy 28 cm): 2 szklanki wody Mama i ja 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki orkiszowej 1 jajko lub 2 łyżki siemienia lnianego w ziarnach 2–3...

Wegetariański burger z soczewicy

0
Czas przygotowania: 45 minut Ilość osób: 4 Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 100 g czarnej soczewicy 100 g kaszy jaglanej 4 bułki do burgerów 1 opakowanie Sosu Hellmann's Original BBQ 100 g mąki z ciecierzycy 1...

Ciekawe tematy

Uroda

Perfumy z charakterem

0
Kwiatowy czy orientalny? Słodki czy cytrusowy? Delikatny czy intensywny? Właściwie dobrany zapach powinien nie tylko wprowadzać w dobre samopoczucie, ale również oddawać charakter osoby,...

Polecane