Ser pleśniowy w roli głównej

Ser pleśniowy często kojarzony z luksusem, teraz może być szybko i pysznie przygotowany w każdym domu.

ser plesniowy w roli glownejW połączeniu z makaronem i szpinakiem, będzie nie tylko pysznym ale również zdrowym i pożywnym posiłkiem.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron Świderek – 250 g.
  •  Ser pleśniowy – 1 op.
  •  Opakowanie szpinaku ok 400 g.
  •  Cebula – 1 szt.
  •  Czosnek – 2 ząbki
  •  Śmietana 12 % – 3 łyżki
  •  Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Makaron świderki gotujemy według zaleceń na opakowaniu
  2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, a następnie dodajemy szpinak
  3. Gdy szpinak trochę się podsmaży, dodajemy ser pleśniowym, czosnek i przyprawiamy dla smaku
  4. Całość podajemy z makaronem