15 października już po raz drugi na Mysiej 3 odbędzie się Święto Kawy i Herbaty. Wraz z nadejściem pierwszych jesiennych dni miejsce letnich lemoniad i cydrów zajmą dwie królowe: kawa i herbata. Z nami zaczniecie dzień od kenijskiego espresso lub aromatycznego dripa. Poznacie najlepszych baristów i najlepsze palarnie kawy. A że herbata jest nową kawą i coraz częściej pojawia się w kawiarniach trzeciej fali, parzona z tą samą starannością co chemexy i dripy, ten napój także pojawi się na Mysiej.
Zielone, czarne, kwitnące czy organiczne z dalekich Chin, Indii czy Sri Lanki. W pięknych kolekcjonerskich pudełkachi na wagę. Te popularne i te unikatowe.
Opowiemy o historii metodach parzenia, a specjaliści zaproszą na degustację. Będzie też nowoczesna ręcznie tworzona ceramika i wiele akcesoriów do parzenia zarówno kawy, jak i herbaty.
To już druga edycja tego święta. Podczas zeszłorocznej udało nam się pobić rekord odwiedzalności Mysiej 3, spotkały się z nami blisko 4 tysiące osób. Od amatorów, stawiających pierwsze kroki w parzeniu kawy i herbaty, do koneserów chcących zgłębić swoją wiedzę dzięki obecności specjalistów z całej Europy.
W tym roku do udziału w naszej strefie warsztatowo-wykładowej zaprosiliśmy baristów i właścicieli najciekawszych palarni i kawiarni. Będziemy mogli podpatrywać ich przy pracy, nauczyć się nowych technik parzenia kawy i herbaty oraz posłuchać o światowych trendach w tej dziedzinie.
Nas wystawcy to: Czarna Fala, Ministerstwo Kawy, FORUM, Czajnikowy.pl – dobra herbata, Andrzej Bero, Slowpresso, Moya Matcha, Czarny Deszcz, MANO Studio, TheTea, Projekt Mosko Ceramics, Newby Teas Polska, ÅOOMI, Magdalena Święciaszek, Na Temat Piękna, MISS MELLOW, Detoxikate • Kasia Knioła, Maison de Thé, KOOE studio ceramiki, August design studio