Gnocchi z gulaszem

Warzywa - najlepsze są świeże i pachnące. Cenimy je za moc składników odżywczych. By zachowały tą świeżość oraz wartość odżywczą, powinniśmy je przechowywać w odpowiednich warunkach.

Gnocchi z gulaszem
Gnocchi z gulaszem

Składniki:

  •     karkówka wołowa – 400 gramów
  •    Gulasz Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
  •     cebula – 2 sztuki
  •     marchewka – 1 sztuka
  •     seler naciowy (łodygi) – 4 sztuki
  •     margaryna – 3 łyżki
  •     gotowe gnocchi – 500 gramów
  •     śmietana 18% – 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojone w grubą kostkę mięso. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę seler oraz pokrojoną w półplasterki marchewkę.
Całość zalej 500 ml wody i dodaj Gulasz Naturalnie smaczne Knorr, który podkreśli znakomity smak dania. Wszystko razem gotuj około 40 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie.
W międzyczasie zagotuj wodę, a następnie ugotuj gnocchi. Gulasz podawaj z kluskami i kleksem śmietany.