PRODUKTY

Przygotowując posiłki, kierujmy się właściwościami i jakością produktów. W wielu kuchniach zaczęły dominować produkty ekologiczne, produkowane zgodnie z naturą. Mimo mniejszej dostępności, produkty takie są zdrowsze i smaczniejsze, dlatego warto zainteresować się tą tematyką. W tym dziale będziemy pisać o różnych produktach - zarówno tych zdrowych, jak również tych mniej, aby zwiększać Waszą świadomość w kwestii prawidłowego, zdrowego i smacznego żywienia.

Nowoczesna lodówka w nowoczesnej kuchni

Piękna i funkcjonalna kuchnia to marzenie każdej Pani Domu. Z pewnością nie może być ona byle jaka. Musimy ją urządzić z kunsztem, gustem i w zgodzie z przeznaczeniem. Jeśli planujemy dużo gotować, warto zatroszczyć się od odpowiednie blaty i sprzęt.

Pierś kurczaka – wartości odżywcze i niecodzienne sposoby przyrządzania

Mięso drobiowe plasuje się na 2. miejscu po wieprzowinie jako najczęściej konsumowany rodzaj mięsa w Polsce. Statystyczny Polak je potrawy z drobiu przynajmniej 2 razy w tygodniu.

10 składników odżywczych, które pomogą pokonać zmęczenie

Przedstawiamy produkty, w których znajdziemy witaminy. Spożywając orzechy, witaminy, otręby i inne produkty możemy zapobiec niedoborom witamin.

Poznaj wyjątkowy smak nowości w lodziarnio-kawiarniach Grycan!

Tego lata do lodziarnio-kawiarni Grycan – Lody od pokoleń zawitały nowe, unikalne smaki lodów: Słony Karmel, Słone Masło Orzechowe, Lody Różane oraz Sorbet z Arbuzów!

Ten nawyk jest najważniejszy dla organizmu!

Odpowiedni poziom nawodnienia organizmu to podstawa zdrowego stylu życia. Nawet najdoskonalsza dieta, dopracowany do perfekcji plan treningowy oraz dobór najlepszych kosmetyków nie przyniosą oczekiwanych efektów, jeśli nie dostarczymy do naszego organizmu odpowiedniej ilości wody.

Jakiego kurczaka wybieram?

Kurczak to jedno z najwdzięczniejszych mięs. Można je przygotować na milion różnych sposobów. Jest lekkostrawne i dobrze przyswajalne.

Kultowa Śliwka Nałęczowska w czekoladzie

Pyszne polskie śliwki w masie kakaowej, zatopione w deserowej czekoladzie od ponad pięćdziesięciu lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Śliwka Nałęczowska w czekoladzie niezmiennie urzeka i zachwyca oryginalnym smakiem.

Joy&Me – pyszne słodkości o bogatym wnętrzu

Goplana czaruje pralinowymi smakołykami o tajemniczym wnętrzu. Unikatowym Joy&Me nie oprze się żaden miłośnik słodyczy.

Multifunkcjonalny jak… cukierek

Nowoczesne kobiety poszukują w słodyczach ciekawych połączeń smakowych oraz doznań pozytywnie wpływających na ich zmysły i takich, które dodadzą im zastrzyku energii po aktywnie spędzonym poranku. Nie zapominają jednocześnie o tym, że każda, nawet drobna przekąska, powinna nieść ze sobą jakąś wartość dodaną.

Designerska forma i przyjemność z gotowania w Twojej kuchni

Kuchnia to serce domu. Powstają tutaj nie tylko tradycyjne rodzinne posiłki, ale także Twoje kulinarne eksperymenty. W kuchni jesz, pijesz poranną kawę, pomagasz dzieciom odrabiać lekcje i to właśnie tu kończy się prawie każda domówka ze znajomymi – dlatego Twoja kuchnia musi być idealna. Aby tak było i aby służyła Ci naprawdę długo, musi spełniać kilka ważnych kryteriów.

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE! 

Goście mają pojawić się lada moment, a Ty nie jesteś jeszcze gotowy na ich przyjęcie? Chcesz ich zaskoczyć smakowitym poczęstunkiem? Niestety nie masz czasu na gotowanie? Nie martw się! Z produktami OLE! wasze spotkanie zostanie zapamiętane jako impreza z niebagatelnymi daniami, a Twoi przyjaciele będą chcieli więcej.

Prawdy i mity na temat kaloryczności pizzy

Obiegowa opinia głosi, że pizza należy do grupy fast – foodów, które powinny być całkowicie wyeliminowane z naszej diety.

Dlaczego warto jeść rośliny strączkowe?

Rośliny strączkowe, typu fasola, groch, soczewica, ciecierzyca czy soja, są w naszym kraju bardzo mało popularne, choć dietetycy jednomyślnie uznają je za obowiązkowy element zbilansowanej diety. Dlaczego i w jaki sposób włączyć je do jadłospisu? Komu szczególnie polecane są strączki? Co zrobić, by uniknąć problemów jelitowych po ich konsumpcji?

Bezglutenowe wędliny w Twojej diecie

Każdy, kto cierpi na celiakię lub alergię na gluten wie, jak trudno ustalić swój codzienny jadłospis. Aby zadbać o swoje zdrowie trzeba pamiętać o kilku zasadach zdrowego żywienia. Jak ustalić codzienne menu bez glutenu, aby było zarówno zdrowo, jak i smacznie?

Poznaj kawiarniane trendy!

Choć wciąż kochamy pić kawę w domowym zaciszu, coraz chętniej udajemy się w tym celu do kawiarni. Co ciekawe, decyzja ta nie wynika jedynie z chęci spożycia przygotowanego przez baristę naparu wysokiej jakości, ale także – porozmawiania ze znajomymi, odbycia służbowego spotkania czy poczytania książki.

Peeling kawitacyjny w domu – krok po kroku

Martwy naskórek gromadzący się na naszym ciele trzeba usuwać regularnie. W drogeriach znajdziemy mnóstwo kosmetyków przeznaczonych do tego celu. Możemy też sięgnąć po kawitację...

Jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika

Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu.