Sposób na dynię – smakowita zapiekanka z dynią i żółtym serem
Z pięknej pomarańczowej dyni można nie tylko zrobić halloweenowe lampiony, ale też pyszne dania. Popularne w Polsce gatunki dyni to: olbrzymia, piżmowa i zwyczajna.Na jesienny obiad proponujemy prostą i smakowitą zapiekankę z dodatkiem dyni...
Herbata zielona Big-Active z pitają i miętą
Herbata zielona, choć znana od wieków, cieszy się nadal w pełni zasłużoną popularnością. Każdego dnia sięgają po nią osoby, które chcą dbać o swoje dobre samopoczucie i siły witalne. Ten wspaniały napar może pozytywnie...
Muffinki serowe w kształcie ośmiorniczek
Halloweenowe muffinki serowe w kształcie ośmiorniczek
Czy ośmiornice potrafią być straszne? Jak najbardziej! Chociaż większość z nas boi się raczej innych ośmionogów (tak, tak, mówimy tu o pająkach), to te mięczaki również mają w sobie...
Przepis na przerażający poncz z gałkami ocznymi
Poncz z gałkami ocznymi na Halloween
W tym roku w 31 października straszyć będą nie tylko powracające z zaświatów duchy i paranormalne zjawiska, ale także... przystawki! Wśród stojących na stole pyszności musi znaleźć się też...
Palce wiedźmy – zdrowa przekąska na Halloween
Kiedy nadchodzi Halloween, każdy szuka wyjątkowych przekąsek, które nie tylko wyglądają strasznie, ale też dobrze smakują. Palce Wiedźmy to nasza odpowiedź na to wyzwanie! Te oryginalne, zdrowe przekąski wyglądają jak wyjęte prosto z mrocznych...
Zupa grzybowa na 5!
Zupa ze świeżych grzybów
Składniki:500 g świeżych grzybów leśnych lub pieczarek
2 kostki Bulionu grzybowego Knorr
100 g makaronu kokardek
Cebula
2 łyżki tymianku świeżego lub suszonego
3 ząbki czosnku
250 ml śmietanki
2...
Kuskus z wołowiną
Nie tylko gryczana! Na polskie stoły wkroczyły liczne dania, które bazują na mniej popularnych kaszach. Coraz częściej jadana jest kasza jęczmienna. Również kasza jaglana trafiła w gusta Polaków. Najciekawszą propozycją wydaje się jednak kuskus....
Pasta z buraków i pestek dyni
Pasta z buraków i pestek dyni doskonale komponuje się z pieczywem, plackami, wytrawnymi goframi, krakersami, może być dodatkiem do zapiekanek, farszów, sosów, dipów a nawet gęstych zup. Można ją serwować na zimno i ciepło....
Zupa grzybowa z kaszą
Składniki:120 g suszonych, namoczonych i posiekanych grzybów
bulion grzybowy Knorr
mała, pokrojona w talarki marchewka
250 g pomidorów
80 g kaszy pęczak
80 g wymoczonej przez noc fasolki
30 g selera
mała, drobno...
Szybki i prosty przepis na dyniowy sos
Tysiące lat temu dynia była uprawiana w rejonie Ameryki Środkowej. Na Starym Kontynencie pojawiła się w okolicach XV wieku dzięki transatlantyckim wyprawom Krzysztofa Kolumba. I tu ją także pokochano, bo też wcześniej znano podobny...
10 składników odżywczych, które pomogą pokonać zmęczenie
Apatia, ospałość i znużenie mogą być wynikiem nieodpowiedniego jadłospisu. Oto lista składników diety dodających energii.1. Żelazo
Niedobór żelaza – który prowadzić może do anemii – jest najczęstszym deficytem żywieniowym występującym u kobiet. Jego objawami są...
Kaszanka z warzywami na patelni
W końcu nic tak nie poprawia humoru jak spędzenie czasu na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych osób i pysznego jedzenia. Podczas tego typu spotkań warto jednak zadbać nie tylko o odpowiedni klimat, ale również...
Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami
Grzyby to częsty składnik jesiennych potraw. Czy jednak pasuje do spaghetti? Przekonajcie się sami.
Składniki: 200 g makaronu spaghetti
2 puszki krojonych pomidorów
Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese
cukinia
...
Jesienne leczo z grzybami
Leczo z grzybami zachwyci wszystkich miłośników tego leśnego przysmaku. Grzyby stanowią doskonały dodatek do wielu dań. Niewątpliwym jest fakt, że dodają one potrawom wyjątkowego smaku i aromatu – zarówno te świeże, jak i suszone. To...
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Ale dlaczego ciągle robić je w ten sam sposób? Urozmaićmy sobie tą naszą rodzimą potrawę pysznym farszem!
Składniki:
300 g mąki pszennej
Bulion na włoszczyźnie Knorr
120 ml wody
jajko
sól
0,5 kg szpinaku (świeży lub mrożony)
200 g sera feta
3 cebule...