Zupa szczawiowa z chrupiącymi grzankami – pyszny przepis!
Aby wydobyć z liści szczawiu najcenniejsze wartości odżywcze, najlepiej podawać go z nabiałem – śmietaną, masłem lub jajkami. Idealna propozycją będzie sycąca zupa szczawiowa z jajkiem i grzankami z pełnoziarnistego lub pszenno-żytniego chleba. Przygotowana...
Przepis na wiosenną sałatkę ziemniaczaną
Sałatka ziemniaczana to danie, które pokochał każdy Polak. Pyszne, szybkie i zdrowe.
Składniki na sałatkę ziemniaczaną:1 polędwiczka wieprzowa
1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo - ziołowego
1 łyżka Przyprawy do karkówki
2 plastry boczku wędzonego
...
Zapiekane ziemniaki z boczkiem i kozim serem
Zapiekane ziemniaki z boczkiem nie muszą być wyłącznie dodatkiem do pysznego dania. Doskonale sprawdzą się w roli głównej jako samodzielna potrawa, do tego pięknie prezentując się na talerzu. Z dodatkiem koziego sera mogą stać...
Sałatka z grillowanym ananasem i kurczakiem
Sałatka z grillowanym ananasem i kurczakiem jest świetną przekąską na wiosenny piknik. Ciepłe, wiosenne dni zachęcają nas na przygotowanie pysznych sałatek na świeżym powietrzu, dlatego zasmakuj znakomitej sałatki prosto z grilla!
Składniki:pierś z kurczaka 500 g
...
Wiosenna zapiekanka z żółtym serem
Zapiekanka z żółtym serem, to świetna pozycja, jeśli znudził nam się klasyczny obiad a, pomysłów brak. Do jej przygotowania potrzebujesz prostych, łatwo dostępnych składników, które prawdopodobnie masz już w lodówce. Jeśli chodzi o warzywa...
Zielnik Polski Herbapolu – moc natury dla wsparcia organizmu
75 lat zakochani w naturze – z wzajemnością!
Herbapol-Lublin już od 75 lat pielęgnuje tradycję zielarstwa i tworzy produkty pełne naturalnych składników. Dzięki tej bogatej tradycji, ale też wielkiej pasji, jest niekwestionowanym ekspertem od ziół...
Kiełbaski z pesto z liści rzodkiewki
Kiełbaski z pesto z liści rzodkiewki trzeba przygotować wcześniej.
Wiosna to festiwal kolorowych, pachnących nowalijek. Pięknie skomponowane talerze cieszą oko i fantastycznie smakują. A co najważniejsze – dają energii, której tak bardzo potrzebujemy po długiej...
Wiosenna kanapka – smak zawarty w prostocie
Kanapka to zdecydowanie pozycja wszech czasów, czasem wydaje się być zbyt pospolita. Jednak czasem odpowiednie zestawienie składników na pieczywie, może skutkować całkiem nowym doznaniem smakowym. Z tego powodu, przedstawiamy wam przepis, w którym wykorzystamy...
Jajka faszerowane jak jeże
Tutaj przepis na proste i szybkie w przygotowaniu jajka - jeże:
Składniki: 4 jajka
1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Knorr
pół pęczka szczypiorku
1 papryka czerwona
1 łyżka majonezuSposób przygotowania:...
Wielkanocne święcenie pokarmów – skąd pochodzi ta tradycja?
Wielka Sobota w tradycji chrześcijan jest jedynym w roku dniem bez Eucharystii, a także momentem wyciszenia się i skupienia w oczekiwaniu na nadejście Zbawiciela. Tego dnia są także święcone pokarmy. To zwyczaj, który istnieje...
Jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
Jajka faszerowane w skorupkach z awokado to dobra propozycja na świąteczny stół.
Składniki:8-10 jajek
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i
bazylią Well Well
1 awokado
sok z 1/2 cytryny
pęczek...
Kremowe kanapki, czyli Hellmann’s inspiruje!
Na śniadanie, przekąskę, szybki lunch do pracy czy kolację – aż 97% Polaków nie wyobraża sobie dnia bez kanapek . Jednak wiele osób mierzy się z monotonią tego codziennego posiłku, poszukując nowych pomysłów...
Bogaty smak. Wyjątkowo kremowy – majonez Hellmann’s w nowej odsłonie
Wzrok konsumentów będą przyciągać nowe słoiki i widniejące na nich etykiety. Jeszcze mocniej wybrzmią największe zalety marki – ponad 100-letnie doświadczenie w pracy nad recepturą, niezwykle bogaty smak i wyjątkowa kremowość. Czas na kanapki...
Radosna Wielkanoc z HARIBO
Opakowanie HARIBO Happy Easter zawiera 20 mini paczek, z których wypływają żelki w kształcie wielkanocnych motywów. Ta kolekcja małych woreczków oferuje pyszne smaki ananasa, truskawki, maliny, karmelu, soku pomarańczowego i cytryny.HARIBO Dragee Eier to...
Żurek borowikowy
Borowik szlachetny, inaczej nazywany prawdziwkiem, to prawdziwy bohater kuchni. Rewelacyjnie pasuje do klasycznych potraw, wzbogacając ich smak w sposób unikalny. Nienaganna prezencja, głęboki grzybowy aromat oraz rozpieszczający nasze podniebienia posmak sprawiają, że znalezienie borowika...