Pieczone pierogi ze śledziem
Mogą to być np. pieczone pierogi ze śledziem, suszonymi pomidorami, podsmażoną cebulką podane z sosem śmietanowo-serowym. Z przepisu wychodzi około 30 pierogów (zależy od wielkości).
Składniki:
CIASTO DROŻDŻOWE
ZACZYN:200 ml mleka 3,2%
40 g mąki (2...
Tradycyjne pączki z polewą
Jest jednak taki jeden dzień w roku, kiedy nawet powinniśmy smakować je do woli. Smak samodzielnie przygotowanych, jeszcze ciepłych pączków będzie niezapomniany. A wy jakie nadzienie wybierzecie? Smacznego!
Składniki:250ml mleka
40g drożdży150g
Cukier biały...
Pikantne babeczki z batatów
Koreczki i paszteciki królują podczas imprez karnawałowych. Zainspirujcie się przepisem szefa kuchni Knorr na pikantne babeczki z batatów.Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:600 g batatów
2 łyżki Przyprawy do ziemniaków Knorr
1 łyżka...
Meksykańska fiesta inaczej
Nowa Zupa Meksykańska dołączyła do linii Zupy Świata, oferując delikatnie pikantny, pełen aromatu smak, przygotowany z naturalnych składników, bez dodatków konserwantów i sztucznych barwników.To najnowsza propozycja będąca prawdziwą klasyką kuchni meksykańskiej. Lekko pikantna i...
Śliwka Nałęczowska – podaruj słodycz, która inspiruje wszystkie zmysły…nie tylko od święta!
Tak samo jest z nową, wyjątkową odsłoną Śliwki Nałęczowskiej z dodatkiem cynamonu i jej
klasyczną wersją, która gości w polskich domach od ponad 60 lat, stanowiąc nieodłączny element świątecznego stołu.
Bo jak lepiej można wyrazić miłość...
Lekka sałatka z kuleczkami ziemniaczanymi
Lekka sałatka - dobry pomysł na lunch
Szukasz pomysłu na lunch, lub dobrą przekąskę w ciągu dnia? Lekka sałatka z kuleczkami ziemniaczanymi to pozycja, która zaskoczy Cię smakiem, a przy tym satysfakcjonująco nasyci. Do jej...
Kurczak w sosie teriyaki
Właściciel marki House of Asia, cały rok zachęca swoich konsumentów do odkrywania nowych smaków. Kurczak w sosie teriyaki może być dobrym początkiem tej przygody! Z okazji Chińskiego nowego Roku, nasi znakomici szefowie kuchni, przygotowali specjalne przepisy, które łączą...
Pulpeciki z soczewicy w sosie curry
Czas przygotowania: 50 minutLiczba porcji: 4
Składniki:1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki przyprawy curry
150 g soczewicy czerwonej
50 g płatków owsianych
1 puszka gęstego napoju kokosowego
200...
Indyk w sosie z pomarańczy i imbirem
Składniki:2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
50 g Sosu chili Sambal Oelek House of Asia
2 łyżeczki Pasty z imbiru House of Asia lub 3 cm świeżego drobno posiekanego korzenia
250...
Pączki z krewetkami
Czas przygotowania: 30 minutIlość osób: 6
Składniki:350 g krewetek
100 g orzechów włoskich
20 g Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
2 cebule dymki
1 cytryna
1 białko z jajka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
40 g...
Pikantne babeczki z batatów – przekąska idealna na imprezę
Wiadomo już, że nie trzeba podejmować wielkiego wysiłku i robić wykwintnych potraw. Zamiast pieczonego w całości indyka, dużo lepiej jest przygotować poręczne przekąski, które można zjeść bez użycia sztućców i zasiadania do stołu. Koreczki...
Rolada szpinakowa z warzywami
Rolada szpinakowa z warzywami to wyjątkowo smaczny przysmak, który dodatkowo jest dobry dla naszego zdrowia. Wykorzystanie warzyw w kuchni wcale nie musi być nudne.
Składniki:opakowanie 450 g Szpinaku siekanego w kulkach Bonduelle
1 puszka...
Karnawałowe przekąski – sprawdź nasze top 3
Karnawałowy jadłospis powinien być urozmaicony, aby goście mieli w czym wybierać. Najlepiej sprawdzają się przekąski na zimno – wystarczy postawić je na stole, żeby nie musieć się martwić ciągłym pilnowaniem ich temperatury. Z pewnością...
Dwa nadziewane przepisy – papryka i bakłażan inaczej
Nadziewana papryka
Papryka jest warzywem o intensywnym smaku. Dlatego najlepiej podawać ją w towarzystwie mniej ostrych warzyw, jak np. awokado. Poniżej przepis na paprykę nadziewaną awokado.
Składniki:4 podłużne czerwone papryki
1 awokado
1 granat
Pęczek...
Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem
Charakterystyczny słodki posmak kawałkom kurczaka nada także odrobina syropu klonowego. Skrzydełka zanurzmy w marynacie na co najmniej 2 godziny, a potem smażmy”, radzi Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Jeśli jednak chcemy nieco złagodzić ognisty...