Przepis na gulasz z dyni
Jednocześnie, jako danie jednogarnkowe, są proste w przygotowaniu. Aby cechowały się głębią smaku, warto sięgnąć po Gulasz Naturalnie Smaczne! Knorr. Dzięki niemu, gulasze będą doskonale przyprawione, wyraziste w smaku.
Składniki:
mała dynia - 1 szt.
Knorr Naturalnie...
Grzybowa potrawka
Wzbogaci on także drugie dania – pulpety lub pieczeń w sosie grzybowym, gulasz czy grzybowe leczo.
Składniki:
prawdziwki umyte i pokrojone w cząstki - 200 g
podgrzybki umyte i pokrojone w cząstki - 200 g
rydze umyte i...
Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami
Grzyby to częsty składnik jesiennych potraw. Czy jednak pasuje do spaghetti? Przekonajcie się sami.
Składniki:
200 g makaronu spaghetti
2 puszki krojonych pomidorów
Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese
cukinia
papryka
150 g pieczarek
cebula
...
Panzanella – sałatka toskańska
Składniki:
50g białego pieczywa (typu ciabatta)
30 ml oliwy z oliwek Olitalia
10 ml octu balsamicznego z Modeny marki Ponti
1 ząbek czosnku
pomidory kolorowe
20g czerwona cebula
½ pęczka bazylii
sól i pieprz do smaku
10g tuńczyka w oliwie z oliwek marki...
Zapiekanka ziemniaczana z szynką parmeńską i brokułami
By codzienne dania dodawały im energii, a przy tym wzmacniały ich młody, wciąż rozwijający się organizm, skorzystać powinniśmy z kilku istotnych zasad żywieniowych.
Składniki:
700 g ziemniaków
1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne - Zapiekanka makaronowa...
Bułeczki ślimaki z pastą ze śliwek kalifornijskich, twarogiem i płatkami migdałów
Śliwki kalifornijskie to moc słońca Kalifornii zamknięta w suszonych owocach. Trafiają na Twój stół prosto z kalifornijskich sadów, abyś mógł cieszyć się ich wspaniałym smakiem i najwyższą jakością.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
20 dkg twarogu
1 łyżka...
Pasta z zielonego groszku z orzeszków i świeżej bazylii
Składniki:
400g mrożonego zielonego groszku
150g orzeszków ziemnych niesolonych
80g parmezanu lub innego sera żółtego
50g świeżej bazylii
4 ząbki czosnku
80ml oliwy
sok z połowy cytryny
sok z połowy limonki
świeżo zmielony pieprz
sól morska
Sposób przygotowania:
Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować...
Krem z pieczonych buraków z imbirem i mlekiem kokosowym
Składniki:
1 cebula, pokrojona w kosteczkę
1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki
1 łyżka oleju np. rzepakowego
700 g małych buraków plus dodatkowo jeden burak do podania
0,5 – 1 puszka mleka kokosowego (ok. 200 – 400 ml)
500-700 ml...
Chłodnik migdałowo-gruszkowy
Składniki:
100 gr migdałów
garść płatków migdałowych
1 gruszka lub garść zielonych winogron bez pestek w sezonie winogronowym
1 średniej wielkości ogórek
1 pszenna bułka
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
pół szklanki zimnej wody
kilka listów świeżej szałwii
kilka gałązek świeżego rozmarynu
czerwony pieprz...
Krem z korzenia pietruszki z czarnym sezamem
Składniki:
250 g pietruszki - korzeń,
2 łyżki oleju rzepakowego,
3 szalotki,
1 płaska łyżeczka kurkumy,
1 płaska łyżeczka curry,
400 ml mleczka kokosowego (1 puszka),
sól do smaku,
pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
2 łyżki sezamu czarnego,
duże marynowane kapary z ogonkiem,
150...
Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami
W takiej formie z pewnością zasmakuje wszystkim naszym gościom. Szczególnie, jeżeli podamy go na chrupiącej grzance otoczonej ziołami:
Składniki:
300 g filetu z łososia
2 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Knorr
2 łyżki sosu czosnkowego
8...
Pilaw z indykiem i kurkami
Nasza propozycja to połączenie delikatnego indyka z warzywami i sezonowymi grzybami - kurkami. Pilaw możemy podawać jako osobą potrawę, ale także jako dopełnienie innych dań na naszym stole.
Składniki:
Masło Ekstra „Piątnica” 2 łyżki
ryż basmati 150g
filet...
Karkówka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie
Składniki:
800 g karkówki
330 ml ciemnego piwa
100 ml ketchupu pikantnego
1 opak. Przyprawy do grilla Knorr
3 listki laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
4 łyżki brązowego cukru
3 łyżki Ramy smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
3 goździki
1 laska cynamonu
1 łyżka...
Sorbety idealne na lato!
Składniki:
Sorbet mango-limonkowy
250 g wody
50 g cukru
200 g miąższu z mango
60 ml soku z limonki
Sposób przygotowania:
Wlej wodę i cukier do garnka, dodaj sok z limonki i gotuj przez około 2 minuty. Ostudź szybko, zanurz garnek...
Sałatka z rukolą i gruszkami
Radujesz się już na samą myśl o mieszance owoców egzotycznych czy sałatce owocowej z borówkami i kawałkami jabłek.
Składniki:
200 g sera brie
1 Sos sałatkowy francuski Knorr
150 g rukoli
3 gruszki
2 łyżki octu balsamicznego
1/4 szklanki oliwy z...