PRZEPISY

Czy sięgamy po przepisy z internetu, czy zaglądamy do książek kucharskich i notatników naszych babć? Dział przepisy łączy oba te źródła. Chcesz wprowadzić do Twojego jadłospisu zupełnie nową potrawę? Szukasz kuchennych inspiracji? Tutaj znajdziesz przepisy proste i szybkie, a także te bardziej wymagające i czasochłonne. Propozycje dań zgodnych z aktualną porą roku, ale także tych na specjalne okazje. Posiłki na każdą porę dnia. Pomysły na śniadanie, obiad, deser i kolacje. Dział Przepisy to także propozycje autorskich dań szefów kuchni z całego kraju.

Herbaciane pancakes

Miłośnicy herbaty doceniają ten cudowny napar za wyjątkowy smak i aromat. Niewiele osób zna jej inne zastosowania. Herbata może być niezwykle smacznym, a czasem także niezastąpionym, dodatkiem w kuchni.

Hiszpańska paella

Wyjątkowe smaki oraz zapachy potraw Kraju Basków długo nie dadzą o sobie zapomnieć. Tamtejsza kuchnia jest gorąca niczym hiszpański Alvaro!

Chlebek pita z serem halloumi i sosem czosnkowym

Pyszne oliwki, aromatyczne zioła, zachwycające sery – Grecja ma nam wiele do zaoferowania! To nie mit, że właśnie tam znajdziemy jedne z najzdrowszych i przede wszystkim najsmaczniejszych dań.

Lasagne z cukinią

Szczęśliwy dzień warto zakończyć równie udaną kolacją. Z przepisem na lasagne z cukinią sukces mamy w kieszeni.

Naleśniki bazyliowe z blanszowanym szpinakiem i serem kozim

Szpinak, który przez lata cieszył się złą sławą, obecnie przeżywa swój renesans. Pamiętany przez licznych z nas jeszcze z dzieciństwa, jako mdłe i niezjadliwe warzywo, teraz gości na talerzach milionów Polaków pod rozmaitymi postaciami.

Cukiniowy bigos

Cukinia daje o sobie znać uniwersalnością. Dogada się zarówno z ryżem, makaronem czy kaszą.

Śliwkowa konfitura z dodatkiem rumu

Przetwory – są zawsze pod ręką, sycą, rozgrzewają, dostarczają witamin i przede wszystkim znakomicie smakują!

Kanapka z szarpaną wieprzowiną sous vide „Śniadanie farmera”

Jak przygotować kanapkę rodem z najbardziej hipsterskiej restauracji? Potrzeba naprawdę niewiele – podstawą jest miękka bułeczka, soczyste i delikatne mięso oraz świeże warzywa.

Tarta z leśnymi grzybami

Grzyby cenimy ze względu na smak i niepowtarzalny aromat. I choć najlepiej czują się w towarzystwie świeżego masła, czosnku i pietruszki, to można smakować je na wiele innych sposobów.

Śledzie w cytrynie

Odpędź jesienną rutynę, dzięki niebanalnym połączeniom smaków. Zaproś do swojej kuchni przepyszne i oryginalne śledziowe potrawy, które będą wspierały Twoją odporność

Gulasz z fasolką szparagową i warzywami

Kolejna propozycja na szybki obiad! Któż nie lubi gulaszu, a przecież sezon na fasolkę i paprykę się dopiero zaczyna!

Zupa krem z ciecierzycy

Pomysł na lekki, a zarazem pożywny posiłek, który można szybko i łatwo przygotować? Sycąca zupa z ciecierzycy.

Przepis na przerażający poncz z gałkami ocznymi. Idealny na Halloween!

Nadchodzi czas mrocznych przyjęć na Halloween! W ten wieczór masz okazję zaprezentować nie tylko swój błyskotliwy czarny humor, ale także niepospolite umiejętności kulinarne.

Palce wiedźmy – zdrowa przekąska na Halloween

Halloween nadchodzi, a przepisy na imprezowe przekąski w proszku? Przychodzimy z pomocą i ciekawym pomysłem!

Przepis na rozgrzewający, jesienny napój

Jeśli zimne wieczory, to tylko ciepła herbata i pod koc! Ale nie może być to herbata byle jaka. Przedstawiamy jej bardzo jesienne wydanie.

Jak nadać blask włosom matowym

Zły wpływ na kondycję naszych włosów ma także zanieczyszczenie powietrza, klimatyzacja i twarda woda w naszych kranach. Co robić, aby nasze włosy odzyskały zdrową kondycję i blask?

Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem

Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem na bazie oleju RAPSO to idealna propozycja na proste oraz pełne dobroczynnych właściwości danie.