PRZEPISY

Czy sięgamy po przepisy z internetu, czy zaglądamy do książek kucharskich i notatników naszych babć? Dział przepisy łączy oba te źródła. Chcesz wprowadzić do Twojego jadłospisu zupełnie nową potrawę? Szukasz kuchennych inspiracji? Tutaj znajdziesz przepisy proste i szybkie, a także te bardziej wymagające i czasochłonne. Propozycje dań zgodnych z aktualną porą roku, ale także tych na specjalne okazje. Posiłki na każdą porę dnia. Pomysły na śniadanie, obiad, deser i kolacje. Dział Przepisy to także propozycje autorskich dań szefów kuchni z całego kraju.

Gulasz z fasolką szparagową i warzywami

Kolejna propozycja na szybki obiad! Któż nie lubi gulaszu, a przecież sezon na fasolkę i paprykę się dopiero zaczyna!

Zupa krem z ciecierzycy

Pomysł na lekki, a zarazem pożywny posiłek, który można szybko i łatwo przygotować? Sycąca zupa z ciecierzycy.

Przepis na przerażający poncz z gałkami ocznymi. Idealny na Halloween!

Nadchodzi czas mrocznych przyjęć na Halloween! W ten wieczór masz okazję zaprezentować nie tylko swój błyskotliwy czarny humor, ale także niepospolite umiejętności kulinarne.

Palce wiedźmy – zdrowa przekąska na Halloween

Halloween nadchodzi, a przepisy na imprezowe przekąski w proszku? Przychodzimy z pomocą i ciekawym pomysłem!

Przepis na rozgrzewający, jesienny napój

Jeśli zimne wieczory, to tylko ciepła herbata i pod koc! Ale nie może być to herbata byle jaka. Przedstawiamy jej bardzo jesienne wydanie.

Przepis na jesienną sałatkę

Pyszna sałatka w klimacie jesieni. Świeży szpinak, roszponka i pyszne dodatki sprawią, że poczujesz się wyjątkowo lekko.

Rozgrzewająca zupa dyniowa

Nic tak nie kojarzy się z jesienią, jak pomarańczowa, dorodna, pachnąca dynia. To uniwersalne warzywo doskonale komponuje się z wykwintnymi daniami, a także słodkimi wypiekami.

Śliwkowa konfitura z dodatkiem rumu

Słodkości nigdy się nie znudzą! Dlatego jesienią warto zaopatrzyć się także w zapasy małego co nieco na słodko. Dżemy, konfitury, powidła, marmolady – będzie pysznie!

Śląska zupa krem „Ajntopf z franckami” z nutą włoską

Dietą, która idealnie wpisuje się w jesienny klimat, jest dieta rozgrzewająca. Przy komponowaniu takiego menu warto uwzględnić tak popularne i łatwe w przygotowaniu zupy kremy.

Panierowane parówki z kozim serem

Najpopularniejszym sposobem na przygotowanie parówek jest oczywiście gotowanie ich we wrzącej wodzie. Skoro jednak pogoda za oknem nie zachęca do wychodzenia z domu, może warto poeksperymentować nieco z ich udziałem?

Karczochy marynowane w białym occie

Popularną techniką przechowywania żywności jest jej marynowanie. Nie bez powodu nazwa kojarzy się z marynatami wykorzystywanymi do wzbogacania smaku mięs i warzyw.

Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem

Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem na bazie oleju RAPSO to idealna propozycja na proste oraz pełne dobroczynnych właściwości danie.

Żurek borowikowy

Pora na największy skarb naszych lasów. Borowik, niczym wisienka na torcie, pnie się na sam szczyt kulinarnych uniesień!

Szybka jesienna zupa z klopsikami

Myślisz, że wraz z latem skończył się czas korzystania z wielu świeżych produktów, z których można przygotować świetne dania?

Zapiekanka z rydzami

Kurki, rydze, podgrzybki, maślaki czy szlachetne borowiki? To zaledwie garstka smakowitości, jakimi jesienią obdarowują nas polskie lasy.

Zimowa pielęgnacja skóry problematycznej

Nie jedna z nas zmaga się z problematyczną skórą, która codziennie przynosi jakieś niespodzianki. Budząc się boimy spojrzeć się w lustro, bo nigdy nie wiemy co tym razem znajdziemy na swojej twarzy.

Rybka, czyli kanapka dla najmłodszych

3 listopada obchodzimy święto najpopularniejszej przekąski – kanapki. Towarzyszy nam codziennie, przygotowywana na różne sposoby.